2016. március 24., csütörtök

Batman Superman ellen 2016

Eljött az ideje, hogy a szupihősök egymásnak feszüljenek, már unalmas a nagy barátság köztük.  A Batman Superman ellen  új dimenzióba kalauzol el minden kedves, képregényből készült film kedvelőt.

Már a bevezető is sugallja, hogy újraértelmezi Batman karakterét, és szerintem Superman érkezése is elég hatásos volt. Féltem Ben Afflecktől, de végül is nem hiányzott Bale. Batman és Superman közti konfliktus pedig nem az ego miatt alakul ki, hanem más meglátásban, más módon kívánják az embereket megvédeni, ami aztán mégis csak azt eredményezi, hogy veszélybe kerülnek elég sokan.  Meg hát amúgy is, ahova én hugyozok ott más ne szuperkedjen.

Szerintem jól összerakott a sztori, bár vannak benne olyan részek, amik kihagyása miatt nem vesztett volna az értékéből a film.  Batman álmodozásai szerintem csak a film hosszúságához járultak hozzá, ahhoz nagyon hozzá tenni nem tudott, és a megalkotott szörny értelmetlen üvöltései is feleslegesek. Nem értem  miért érzik szükségét a rendezők-írók, hogy a  szörnynek kötelező legyen beleüvöltenie  az alkotója pofájába.
A színészek teljesítményével az ég világon semmi gond nincs.
Ben Affleck  helytállt Bruce Wayne-ként, eléggé a gyásszal elfoglalt énét mutatja be, hangos hahotázásra ne számítson senki tőle. Fura módon most nem csajozott annyit, csak megbámulta a csinos kis popókat, de aztán nem rohant senki után, hogy ágyba vihesse. Azért az öreg… :D egész jól tartja magát, hiába öregember nem vénember. Egy kissé zavart, hogy látszatra majdnem egykorúnak tűnt Alfreddal, de megbocsátható a kis humoros kötözködés, csipkelődés miatt.
Superman figurája is elég komoly.  Bár neki ott van Lois Lane, akivel pancsikolhat a kádban kénye kedve szerint. Na hát Ők azért fiatalok még a libidó csökkenéshez. Kapcsolatuk nem felhőtlen, az aggódás mindkét szerelmes szemében ott van. Főleg Clark Kent szemében és főleg lézer által. Az Ő figurájának is a drámaibb, a származás miatti megpecsételődés a fő mozgatórugója. Szegény soha nem élhetett igazi gyerekkort meg, és hát a viccelődés sem fő erénye. Újságíróként nem tudjuk meg milyen, mert mindig el van foglalva mások életével.
A Lois Lane-t  megformáló Amy Adams nekem szimpatikus színésznő. Lois Lane az akit az emberiségen kívül mindig meg kell menteni, hol egy terroristától, hol reptében kapja el Őt szerelme, hol az oxigén hiánya miatt siet a kedvese a segítségére.  Ő sem nevet soha L Viszont hatalmas sarkú cipőben is tud futni a romok közt, és ezért irigykedem.  Na meg mondjuk Superman  csajának lenni sem utolsó, bár én nem bírnám az állandó stresszt ami ezzel jár. Azért hála égnek nem csöpögött a film a romantikus szerelemtől. Egy biztos lábakon  álló kapcsolatot mutatott be, ahol nem a boldogságtól repkedtek.
Wonder Woman bemutatkozás nélkül jelent meg egy életmentő pillanatban, így nem igazán derült ki, hogy Ő ki is. Természetesen tudjuk, hogy ki, de ha valaki nem olvasott utána a képregények világnak, akkor bajban lesz, hogy hova is rakja,azt aki 100  év után is bomba csaj. Mivel neki is készül egy egész estét betöltő filmje, ezért gondolom, hogy a karakterét nem vezették fel külön.

Na és igazából szerintem, vagy inkább úgy írom, nekem a legjobban tetszetős színészi alakítás a Lex Luthort alakító színész. Ez az Eissenberg kölök egész sokat fejlődött, szerintem a dilis prof-ot remekül formálja meg. Bár aki ilyen szerepre adja a fejét, annak igazán jól kell hozni a színvonalat. Egyszerűen muszáj borzongani a gonosz karaktertől, muszáj, hogy egyszerre tartsam szimpatikusnak,de egyben félelmetesnek is. És ezt remekül megoldotta ez a srác. A bűbájos mosolya mögött látható az az ördögi vigyor is.
Összességében nagyon tetszett és lekötött. Megkockáztatom kimondani, hogy ez az a film, ami ténylegesen hajaz egy képregény adaptációra. Tudom, hogy a történet nem így van, de  a sok lehetetlenség, a sok akció, a karakterek egymással való kommunikálása tényleg egy képregény füzetre emlékeztettek. Csak a kis beszédbuborékok hiányoztak. Végre elkezdődött ezen a  vonalon is minőségi fejlődés.
A Watchmen hangulat világát idézi ez a film, csak sokkal jobban van felépítve. Egy dolgot kivéve. A Batman Superman ellen, azért enyhén túlzás. Persze durciznak egymással sokáig , de egy csihi puhi után egyből barátok lesznek.
 Olyanoknak ajánlom, akik szeretik a képregény adaptációkat, meg akik szeretik az akciókat, és olyanoknak akik nem keresnek értelmet egy szuperhősös filmben.


Nincsenek megjegyzések: