2012. november 4., vasárnap

Scary Or Die (2012)

Ez az, amiért nem szabad bedőlni sokszor a nagy nevű imdb-nek, kemény 8.3 pont, bizalomgerjesztő borító, minden adva egy jó kis esti horrorhoz, az antológiákat amúgy is komálom, sör megbontva, a chips is kartávolságnyira, és indulhat egy jó kis agykikapcsoló szórakozás. Azaz, csak indulhatna, mert ekkora hulladék, összegányolt, primitív, bármiféle ötletet nélkülöző fostalicska filmmel ritkán találkozni, kérem vissza a dvd árát...öhmmm...azaz a sávszelességemet. Ennek a szemétnek a megnézése után, kíváncsiságból rákukkantottam még egyszer az imdb-re, és fény derült a turpisságra: keményen 16 ember szavazott, valószínűleg a filmet készítő stáb pár tagja, megnyugvásomra az üzenőfal is tele volt horrorrajongók szitkozódásaival, hogy mi a fasz van, 8.3 erre, miközben egy Halloween, Exorcist és egyéb kultdarabok kevesebben állnak.
De nézzük ezt a valamit, ha már én is megnéztem, szenvedjetek ti is.:) Öt mini történetből áll, egyik gyengébb mint a másik, ráadásul van amelyik pár perces.
1. Epizód: két rasszista redneck és az egyikük csaja-miért van, hogy a rasszista redneckek mindig koszosak, rossz fogúak, és idióták?-kivisz két mexikóit a szokásos határ menti kivégzőhelyükre, ahol jól meg is murdálják őket, DE! ekkor az összes eddig kinyírt mexikói, plusz a friss kettő feltámad és zombiként megzabálják a gonosz rasszistákat. Epizód vége, ugye milyen kreatív és csavaros történet, de lesz ennél még rosszabb is ne féljetek.:)
Esetleg valamiféle "tégy a rasszizmus ellen" típusú" reklámfilmként több esélye lenne.
2. Epizód: bús képű kínai faszi sétálgat, valószínűleg kangörcse lehet, mivel úgy bámul minden nőre, mint aki 10 éve nem kefélt egy jót. Az egyik csajt hirtelenjében elkapja egy "őrültgyilkos", hősünk követi és alkalmas pillanatban egy kővel jól fejbebassza, csaj megmenekül, hálás, szereplőnk pedig végre dughatna egy jót, amikor is SPOILER: a "gyilkosunk"visszatér, a pecsétgyűrűjén pedig a Van Helsing (gondolom ezt nem kell magyarázni:D) címer áll, a kanos csávó pedig szex helyet két éles fogat kap a nyakába. End, Amúgy egy igen pofátlan Apple reklámot is "élvezhetünk" ebben az epizódban.
3. Epizód: bérgyilkos végez a melóval, áldozat feldarabolva a kofferben, be a csomagtartóba és irány az autópálya. A probléma csak annyi, hogy a csomagtartóból furcsa zajok szűrődnek ki, killerünk kiszáll megnézni mi a pálya, a hullazsák üres, mire fordul egyet, ott vigyorog az áldozat és nyissz. De ha egyszer feldarabolta, könyörgöm, hogy lett belőle egész, biztos valami speckó zombi lehetett, esetleg a Nasa, KGB vagy a CIA kísérletezhette ki, de erre nem kapunk választ, nem mintha nagyon hiányozna.
Ismét egy, az agysejteket erősen megerőltető történet, de legalább rövid volt.
4. Epizód: talán a legidiótább mind közül. Hősünk, Emmett a fess feka drogdíler, de azért jó srác, mert imádja a kisöcscsét, különben is olyan cool csávó. Kistesó szülinapi bulija után anyuka megkéri -nem is tudtam, hogy az überkúl gangszták anyucival élnek együtt- fizesse ki a bohócot, mert zsúr közben eltünt ez egyik kiskölyök, akinek a keresésére indulnak, de ez a történet szempontjából hótlényegtelen. Díler haverunk rábólint, amikor észreveszi hogy a bohóc a hűtőben turkál, ettől persze bepöccen, bohóc kidobva a házból, aki viszont ezt nem díjazza, és Drakulát megszégyenítő fogsorával megharapja a lábát, utána gyorsan kereket old...hmm, a forgatókönyvíró is biztos olvasta Stephen Kingtől az "Az"-t. Emmet másnap furcsa változást vesz észre magán, először elkapja a Michael Jackson kór, elkezd kifehéredni, következő nap megtörténik a végsó átváltozás, Emmet átváltozik, mivé? Zombivá, Vámpírrá? Ki nem találjátok: bohóccá, és erős késztetést érez hogy megkóstolja kicsöccsét, ezért szomorúan ugyan,de elhagyja a családi fészket, és elmegy inkább csövezni. Az éhség azonban egyre erősebb, és amikor az ovi előtt már gyerekeket akarna zabálni, a zsaruk lelövik. Ja, előtte azért még megmenti kisöcsit az eredeti bohóctól, de ez már tökmindegy.
Azért is volt a legrosszabb epizód, az idiotizmusától is eltekintve,mert a többivel ellentétben ez volt a leghosszabb, felesleges jelenetekkel megtűzdelve, gondolom valamivel ki kellett tölteni a teljes film játékidejét, a választás ki tudja milyen okból pedig erre a részre esett.
5. Epizód: főszereplónőnket megöli a vadbarom férje, csak azzal nem számolt, hogy a csajnak a nagyapja értett a voodoo-hoz, kiskorában adott az unokájának egy talizmánt,hogy megóvja a bajtól. Mondjuk nem sokat érhetett ez a védelem, ha a bunkó férj simán ki tudta nyírni, de arra elég volt hogy zombiként feltámadjon, és mivel még szereti a férjét (sose értettem a nőket:D) megkeresi, hogy újra együtt legyenek. Milyen romantikus. Ennyi volt a story, talán a legrövidebb mind közül, 10-15 percre saccoltam.
Az epizódok között láthatunk mindig egy rothadó kezet, amint a monitoron a soron következő epizódra kattint, esküszöm, ez volt még a legötletesebb az egész filmben.
Azt hiszem ennyiből is levágható, hogy nem éppen túlzott agymunkát igénylő, bonyolult történetvezetésű epizódokkal van dolgunk, annyira silány, ötlettelen minden rész, mintha egy 8 éves gyerek vetette volna papírra. Antológia ide vagy oda, de annyi köze van a hasonlóan epizódokból álló, olyan remek filmekhez mint a Creepshow,Trick 'r Treat, mint Kiszel Tündének a Nobel-díjhoz. Nagyon szar film, pedig én is sok szutyadékot meg tudok nézni, de ezt...kerüljétek, és ne dőljetek be a pontozásnak, bár mazochisták tehetnek egy próbát...Csak ne mondjátok, hogy nem szóltam. Ami legjobban dühít, annyi jó, ötletes film létezik, lásd End Of The Line amiket szinte semmiből készítenek, és ezért el is véreznek, akkor a producerek miért pont ekkora ürülékre adnak ki pénzt?
Mivel a fényképezés szép volt, a pár trükk is egész tűrhető , ezért kap 2 pontot, egyébként 0 lenne.
10/2

    Nincsenek megjegyzések: