2009. szeptember 9., szerda

Másnaposok - The Hangover (2009)


Üdv, újra a fedélzeten.

A minap járt nálam egy kedves hölgyismerősöm, aki a figyelmembe ajánlotta a Másnaposok c. filmet. (Fingom nincs ki a főszereplő, ki a rendező, meg mi az angol címe.)
Gyorsan ki is kölcsönöztem egy videotékából, :) szerencsére kb. 5 perc alatt ''megjártam'' az utat, kb. 2,4 mbit-es sebességemnek köszönhetően. (Ezt a kis kitérőt csak Sz.-né M. kedvéért...) :) Gyorsan áttoltam a cuccot a hordozható kis memóriakártyára, be a dvd lejátszóba, hála és ezerszeres üdvözlégy bitmária a technikának.

Sajnos a moziverzió hangja elég gány volt, kíváncsi lennék hogy szólal meg a cucc egy öt pont egyes dolby digitalon. (Na ilyen szarom azért nincs, ennyire kocka nem vagyok.)

Egy szó mint száz, írjunk valamit a történetről is, ha már ugye, filmkritika. (Ne csak fossuk a szót, ezerkarakterre.)

A Másnaposok egy legénybúcsúról szól, méghozzá egy nem mindennapis legénybúcsúról. A buli tervezett helyszíne Las Vegas, a társaság a leendő férjből, annak elbaszott leendő sógoráról (''szakállas mangalica''), egy fogorvosból és egy unott tanárból áll, ezek közül hárman igazi haverok, a sógor melléjük csapódott, de hamar kiderül, hogy ő az egyik legnagyobb arc.
Az apósjelölttől kapnak egy kölcsönverdát, egy igazi kis luxuskocsit, azzal indulnak a fény városába, vagy mi a szösznek szokták nevezni vegast. Szóval az arcok kicsit fagyosan indulnak, mert a doki felesége egy igazi hárpia, a családapa életunt. A jeget a szőrmók töri meg, nem kevés ökörködéssel, élvezhető (mert ideillő) altesti poénok nyomulnak.
Megérkeznek, és kiveszik a legnagyobb szobát, és megisznak az erkélyen egy kis jégermájsztert.
A következő kép: atom-másnaposan hevernek szerteszét a széjjelbulizott luxuskégliben. Szőrös barátunk kimegy a mosdóba, ahol egy aranyos tigris várja, a fogorvosnak hiányzik egy első foga, és a legnagyobb meglepetés, hogy házasodni kívánó társuk nincs sehol! Ráadásul töksötét van az agyukban, totál nem emlékeznek semmire. Ez gáz.

Na ebből bogozódik ki egy jópofa, nyomozgatós vígjáték, tele humorral, helyzetkomikummal és abszurd helyzetekkel. Ha voltál már bebaszva úgy, hogy másnap tök semmire sem emlékeztél, és ébredtél már úgy, hogy a kellemetlen következmények miatt az egész elmúlt estét a pokolba kívántad, akkor rohanj el a videotékába, :) és nézd meg ezt a filmet, mert EKKORÁT még te sem SZÍVTÁL soha, az biztos, mint amin ezek az arcok keresztülmentek.

Kibaszott őrültek, semmi kétség, egy kibebaszottul őrült történetben, ahol csak a végére bogozódik ki, hol a francban van a haver, hogy került oda a tigris, és egyáltalán: KINEK a tigris, KINEK a rúdtáncosnő, és mit kell tenned cserébe, ha elkötsz egy rendőrkocsit. Jótanács, ha efféle buliba keveresz: ne pisálj a medencébe, és ne dugdoss jakuza gengsztereket a csomagtartóba. A csecsemő fejét pedig ne verd a kocsiajtóba.

Kábé ennyit, ha valamit kihagytam, azt a filmben megnézheted.
Egy délutánt megér, talán többet is.
Szerintem ez egy 8/10.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

miert ne:)