Trailer Park Of Terror (2008)



A nyomortelep mindennapjaiból nem nagyon van kiút, talán csak egy… A halál. Megszökni nem lehet, még megpróbálni sem érdemes. És ha a kaszás előtt még eljönne értünk a herceg fehér lovon… Nos, neki sincs kegyelem. Könnyen a kovácsoltvas kerítés tetején végezheti felnyársalva. Pontosan úgy, mint e-heti hősnőnk megmentője is.
Szerencsénkre Norma (Nichole Hiltz-Blueberry) gyorsan eladja a lelkét az ördögnek (aki véletlenül ott állt meg kocsijával az útszélén hugyozni). Cserébe egy kis leszámolásért így nem kell valami 100 perces elbaszott drámát végigszenvednünk. Bolond az, ki útjába áll egy ilyen begőzölt picsának. A golyók gyorsan fogynak, nekünk meg nem marad más, csak a mészárlás utáni csendélet. Megcsodálhatjuk közelről heti nyertesünk céllövő eredményeit. Sok szép tízpontos lövés. A legszebb mégis az, hogy még dalra is fakad. Tiszta őrület. Oliver Stone utópia. Beteges képsorok. Majd megnyit egy kis tartályocskát, előkerül egy gyufa és lészen nagy badabada bumm!!!

Fiatalok csoportja útközben a Magaslati Szentháromság táborba megáll pisi-szünetre a Mol kúton (na jó, nem Mol, de benzinkút). Elég vegyes társaság, mégis akad közös tulajdonságuk, mind problémásak. Talán a hit mindent megold majd a táborba érve. Következik, ha itt elfordul balra lerövidíti az utat klisé, de ezt már vártam. A Csabi (túl) sok filmjében előforduló mozzanat. Hatalmas vihar közeledik. Jézus, ez tiszta szopás! És ezt nem én mondtam, hanem ők. Én nem beszélek csúnyán.

Elég szemét dolog esőben vezetni, főleg ha még az egyik kis köcsög odaül mellénk szívatni az embert. Így könnyű balesetet szenvedni. Pláne, ha valaki keresztben az úton parkol le a kamionjával. Hol máshol történhetne a baleset, mint a film elején látott idilli helyszínen. Buszról le, irány a közeli lakókocsi park, nem valami bizalomgerjesztő. Feltűnik egy ház. Odabenn hívogató meleg fény, nincs is jobb ilyen esős időben. Belépve egy film eleji ismerős fogadja őket. Gondolom sejtitek ki az. Norma (aki vagy nem halt meg, és ha mégis, akkor valami nagyon fura történik) igyekszik nem megcáfolni, hogy mekkora egy ribanc is volt életében. Egy kis áramszünet és előkerülnek az ilyenkor szokásos rémtörténetek. A kölykök unszolására betekintést nyerünk Norma régi életébe. Anyuka is nagy kurva volt. Ez családi vonás? Vidám élet a falusi élet, még oposszum húst is kapni! Itt mindenki vagy elbaszott, vagy aberrált és elbaszott, meg aberrált. Hehe.


Este Norma elcsábítja a tisztelendőt. Na jó, nem is kell igazán csábítgatni senkit, megy ő magától. Szex közben viszont,, elcsúszik’’ a hölgyike arca, hoppá. Érdekes fordulat. Norma ott marad orgazmus nélkül, a tisztelendő meg fej nélkül. Durva! A fejetlenségről mit sem sejtve mindenkit utolér a kísértés és a saját végzete. A narkós csajnak anyag kerül a kezébe majd, az ő keze egy kis fűrészelésre. A masszázsszalonban eltörik egy gerinc, de ez nem elég. Farok verés, leszakad a pénisz, - szeretnél egy kis heppiending? Előkerül egy-két ijesztő pofa, de nem ám a busójárók! Beindul a nagy mészárlás. Pontosabban a darabolás. Mégis akármekkora hentelés folyik, van egy manus, a neve Csótány, ontja a jobbnál jobb beszólásokat. Viszont arra is ügyelnek, mégse feledjük el, amit nézünk az horror, a betegebb fajtából. Erre nincs jobb szó. Szegény csórikámnak elevenen tépnek ki bőrdarabokat a testéről. Majd félig meg is nyúzzák. Szerintem ez a rész elég húzós. Norma és csatlósai jó kis munkát végeznek. A végére csak egy szereplő éri meg a reggelt. Tudjátok, csak egy maradhat……

A beszólásoknak hála néhol elég vicces a film. Az aláfestő zene, néhol több mint egyszerű hangulatelem, annál sokkal több. A kép rendben, a trükkök nagyon el lettek találva. Szereplőinkkel nincs különösebb gond, akivel volt az úgysem érte meg a reggelt. Az amúgy sem Bred Pitty hasonmás lakók, megcsúnyulva még randábbak. „Kibaszott paraszt zombik a pokolból” ahogy mondta az utolsó túlélő. Mit is vár az ember egy olyan filmtől, ami úgy kezdődik „- Haver! Nincsen jobb, mint a 2000 Maniacs!” Ez sokat elárul a készítőkről, aberrált filmet sikerült összedobniuk. Humor, vér, szex. Mindenkinek szájíze szerint.
A legcukibb az egészben, hogy a film egy képregény-feldolgozás.
Nálam 10/10


0 megjegyzés:

 
Copyright © Filmboncolás Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur