Idegenek a pokolból - Alien Raiders (2008)

Megint itt vannak az űrlények, 'oszt megint jól el akarnak minket tiporni (most nem jó szándékuk jeléül), aminek persze mi nem örülünk. Felháborodásunk jeléül dobjuk a földre magunkat és hisztizzünk. Ez a mi bolygónk, mi vagyunk a felsőbbrendű faj. Igaz, csak egy paraszthajszállal előztük meg a majmokat. Az intelligenciánkról meg ne is beszéljünk, az valami elképesztő. A kérdés; megint felfutóban lesznek az "idegenes" filmek? Amikor a médijamárk polcán megláttam ezt a filmet, gondoltam végre valami új szinkronos sci-fi - horror. A megérzésemnek hála nem vettem meg. És jól tettem… majd ti is ezt mondjátok.

Történetünk helyszínét egy bolt szolgáltatja. A DVD-borítón az állt, hogy egy benzinkúton zajlik a történet. Egy törpe benzinkutas nem sok, annyi nem volt a filmben. Szép lassan megismerkedünk az itt melózókkal. A vásárlókon kívül jönnek fegyveresek is. Biztos elfogyott a sör meg a cola és kevés a segély. A kis csapat tagjai emberekbe rejtőzködő idegeneket keresnek. Hogy ne legyen minden pofoneccerű, lesz egy kis lövöldözés, páran holtan rogynak össze. És meghal az, aki meg tudta különböztetni az embertestű idegeneket szereplőinktől. Kivonul a helyi police. Zajlanak az események. Szóval „látó” híján a szükség törvényt bont, jön a kisujjas jakuza teszt. A trükk, ha valaki fertőzött visszanő az ujja. Abraka-dabra, figyeljék a kezem, mert csalok!

A rém szelektálni kezdi a pár fős csapatot. Az egyik hulla vonszolása közben (pont) úgy morog, mint a predator, hogy még teljesebb legyen a képzavar. Megkezdődik a bújócska a chips-es dobozok útvesztőjében. Egyre nagyobb lesz a kupi a boltban, nem irigylem a takarítókat. Az egyik szereplő szerint ez a karma bosszúja. Hehe. Még, hogy karma, a nagy retkes faszt!!! Ez a filmgyártók szégyene. Megy a lopakodás a sorok között, persze az a rohadt szörny mindig a másik sorban ólálkodik. Nem, hogy má' gyorsan ledarált volna mindenkit. Rövidebb lett volna, meg jobb is. Nekünk legalábbis.
A legidétlenebb halál cím győztese az a fószer, aki a nagy bújócska közben elejti az ujját és visszamegy érte. Apám.

Az egyik csóka haldoklik, mert megtámadta az alien, a másik meg térdel mellette. Na szóval így romantikáznak. A vicces az, hogy bent vannak egy hűtőkamrában és az idegen is ott van valahol, ezek meg ott lelkiznek. Én már rég beszartam volna. Igaz annak tudatában, hogy a szörnyike úgy verekszik, mint egy pankrátor, maximum mi halunk bele nem a színészek - vagy a döbbenetbe, vagy a röhögésbe esetleg a bosszúságba, hogy elbasztunk egy csomó időt erre a fosra. Semmi széjjeltépés, hát-összekarmolászás, bélkiráncigálás, a savköpés pedig hiú ábránd. Szóval így teltek a percek.

A szereplők játéka, hááááát, nem valami meggyőző. Lehet a koruk miatt, esetleg a tehetségtelenségük miatt. Egyedül a kellékesnek lehetett másnap nehéz dolga a rendrakás miatt. A maszkkészítőknek pedig semmi, szerintem ennél a filmnél nem is volt olyan. Nem mutatnak semmit az idegenből. Sokáig csak a sziluettjét látni. A vége felé, meg amikor mégis láttatnak valamit, olyan mintha a dagadt John Goodman lenne hatalmas tokával. Ez rendben lenne egy olyan filmnél, ami leköti az embert, de ez nem az a film! A rendező Ben Rock volt az „Ideglelés” látványfelelőse, azért mi ettől többet vártunk! Ne csodálkozzunk, ha fél év múlva egy kései órában viszont láthatjuk az ertéel klább műsorán.
Az IMDb szerint 6 pont. Látták ezt a filmet???!!!

3 max 4 pont, de csak erős jóindulattal.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ellenorizni kell:)

Névtelen írta...

A DVD-borító szerint szupermarket a helyszín, és ott is játszódik. Teljesen okés a leírás.
A film tényleg nem akkora durranás, de semmiképpen nem rossz.
Lehet mégis megérte volna megvenni a DVD-t, mert sok extra van, ahol érdekes anyagok vannak (9-es, 12-es kazetta, videoblogbejegyzések), ahol többek közt elmondják mekkora a lény súlya, meg sok mást is. Az Így készültben is elmondják, mi van,meg van külön így készült a spec. effektek kisfilm is, mondjuk a rendező szegény kicsit pihentagyú, az biztos...

 
Copyright © Filmboncolás Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur