2008. szeptember 8., hétfő

Utazás a Föld középpontja felé - 3D - Journey to the Center of the Earth 3D

Könnyed esti szórakozás. Moziba be, 3D-s szemüveget fel...
Most, hogy elcsendesedni látszik az Indiana-láz, teret kaphattak az egyéb kalandfilmek is.
Eme filmek egyik előfutára a Jules Verne azonos című műve alapján forgatott Utazás a Föld középpontja felé. A történet szerint Trevor (Brendan Fraser, múmia-filmek) egy reménytelen sorsú egyetemi tanár, tudós, éppen megszűnőben lévő állással.
Ámde érkezik a felmentősereg, Trevor unokaöccse, Sean (sorozatok) képében, aki segít Trevort kirángatni az apátiából, igaz, akaratán kívül. Trevor kezébe kerül eltűnt testvére Max régi könyve, és íme meg is kaptuk a hiányzó láncszemet.
Irány Izland, ahol Max eltűnt a föld színéről. Itt persze megszerzik a még mindig hiányzó kötelező 3. elemet; a nőt. Persze kiderül, hogy Hannah (sorozatok) a hegyi vezető is fontos kapocs. Mivel a földlemezek pontosan úgy állnak mint tíz éve Max eltűnésénél, itt a megfelelő pillanat, kiderülhet a nagy titok. Irány a Föld mélye, tadadamm….
Sokan igyekeztek már a történet adta ötleteket kiaknázni több-kevesebb sikerrel, láttunk már ütősebb kalandfilmeket. Sok a hasonlóság az Indiana filmekkel, de nem zavar, mert a megoldások elegánsak. Én inkább tisztelgésnek vettem a nagy előd előtt, sőt értjük mi a tréfát.
A történet tele van viccesebbnél viccesebb helyzetekkel, persze a látvány is lenyűgöző hála a modern kor adta új lehetőségeknek.
Különböző helyeken lehúzták a filmet,de előző kritikám nagyon negatívra sikeredett,e zért most nem tehetem meg ismét, különben is - szerintem aki a többi helyen irt kritikát, vagy film ajánlót, az nem is látta a filmet, mert lehet, hogy sok a hasonlóság az Indy filmekkel, de nem olyan rossz film ez kéremszépen!!!!
Aki teheti 3d-ben nézze meg.

3 megjegyzés:

csabex írta...

DE miért mindig eza "brendanfrézer" nevű hímringyó? Miféle tendencia ez, hogy a nagy hős egy mindenféle férfias vonást nélkülöző "lágy" kis nyomi? Basszák meg. Már csak ezért sem nézem meg! :)
Inkább a Hallmark-os verziót..:)

Raki írta...

Nyugtassatok meg hogy ennek a filmnek semmi köze Jules Verne hasonló című könyvéhez ...
Gyalázat lenne egy ilyen feldolgozás , az olvasottak alapján legalábbis .

parkaboy írta...

sajnos elég sok közös van bennük