2008. július 25., péntek

Ultraviola - Ultraviolet (2006) - Egy ultra jó segg egy ultra szar filmben


Ez a test megér egy estet?
A jó öreg Földön már megint kitört egy vírus, természetesen a gondatlan emberiségnek (emberi-seggnek) köszönhetően. A vírus pusztítóbb, mint a Heroes látomása (kritika kedvenc sci-fi sorozatomról később) az emberek egy része afféle mini-vérfarkassá változik. Hogy ez miért lenne rossz az emberiségnek, nem derült ki, mindenesetre a gonosz fasiszta kormány, élén a "farkas mosolyú mini duce-vel" (még mindig ezek az elkúrt, elbaszott '68-as komcsi-újbalos klisék - miért nem látom gonosz komcsi kormányt szélesvásznon soha, legfeljebb dokumentumfilmben? f*sszopó balos hallywood!) nagy elánnal kezdte üldözni a hemofileket, vagy mi a szöszöket.. Olyannyira, hogy filmünk legelejére már a kipusztulás szélére sodorta őket.

Szóval, a kormány főgecije kifejlesztett valami extra csodafegyvert, ami kiírtja majd a hemofileket, és ezt kell elszállítania valamilyen androidnak valahová. De az android helyett egy bombanő lép a képbe, aki mellesleg hemofil és megszerzi a fegyvert, amiről kiderül, nem egészen fegyver, és nem azok ellen, akik ellen állítólag kifejlesztették.

Indul a verekedés, üldözés, az antigravitációs kütyüvel rendelkező csodaseggű nő ellen, aki a címadó hölgyemény, Ultraviola. Piff-puff, csihi-puhi, dől a gonosz fasiszta ellen. Kiderül, hogy a hemofilek sem jófiúk, de mind ők, mind a jópofa nevű "vérkínaiak" is lófaszjóskák a mi ultrafaros nőszemélyünkkel szemben.

A filmről különben annyit, hogy tegnap néztem, de mára már a nevét is úgy kellett megkérdeznem a kedvesemtől, hogy ugyan már, mi a f*sz volt ennek a neve?
Ostobák a dialógusok, a történet még egy képregény adaptációhoz képest is kibaszott nagy nulla, a színészek nullák, tehetségtelenek, a főhösnő is legfeljebb gyönyörű idomaival vívhatja ki elismerésünket, de ez legfeljebb csak a faszállításhoz elegendő.

Egy jó filmhez kevés.

Az animációk sirályak, az akciójelenetek is faszák, bár enyhe mátrix utánérzés íze volt, különösen a vérkínaiak legyakásának. Amúgy meg, ha üldözésre vágyom, bekapcsolom a need for sped undergrundot, és nem filmet nézek.

A film egy rakás 2/10, ha a csajszi formás kerek segge nem szerepelne, akkor még ennyit se kapott volna.

Te pedig, Milla Jojovich: ne kerülj a kezem közé. :)

2 megjegyzés:

csabex írta...

Esserossz: http://www.ratewall.com/cpics/0b79cf4d-b8a6-4e58-941f-4be412f2b913_milla_jovovich_7.jpg

Európa az Európaiaké írta...

hát valóban nem rossz, a filmmel ellentétben